Fotografieworkshops 2013

Op markante locaties in Gelderland, Twente en in het buitenland geeft Laurence workshops voor kleine groepen (max 15 deelnemers).

De thema’s voor dit jaar zijn: (klik op de links voor meer info.).

Achterhoek

Twente

Werkwijze

De workshops van Laurence zijn praktijkgericht. Hij laat op inspirerende wijze zien hoe je een sprekende foto maakt. Je leert met het oog van een professioneel fotograaf kijken. Je leert hoe je een spannende compositie kunt maken met oog voor detail, sfeer en diepte en hoe je het best kunt omgaan met lastig licht.

De workshops beginnen met een beamerpresentatie waarin de basisprincipes en technieken van de fotografie worden besproken en toegelicht aan de hand van voorbeeldfoto’s. Aspecten die aan bod komen zijn o.a. compositie, invalshoek, kleur, vorm en perspectief, maar ook het effect van verschillende licht- en weersomstandigheden, scherpte/onscherpte, sluitertijd, diafragma, witbalans, ISO-waarden etc.

Daarna wordt de opgedane kennis in de omgeving in praktijk gebracht. Aan het eind van de dag wordt het gemaakte werk van alle cursisten getoond en besproken, waarbij Laurence opbouwende kritiek en tips geeft.

Voor wie?

Voor bedrijven en particulieren. In feite voor iedereen die een camera heeft en meer over fotograferen wil leren. Er wordt rekening gehouden met ervaring en het type camera dat je gebruikt. Laurence gaat er van uit dat je beschikt over een digitale spiegelreflexcamera of eventueel een digitale compactcamera met instellingsmogelijkheden. Je gaat geïnspireerd en vol nieuwe kennis naar huis.

Bedrijfsuitjes

Ook voor bedrijfsuitjes kunnen op maat gemaakte workshops ontwikkeld worden die voor ontspanning, creativiteit en teambuilding zorgen. Meer informatie? Mail laurence@delderfield.nl.

Laurence Delderfield

Laurence Delderfield is geboren en getogen in Londen woont nu 23 jaar in Nederland. Hij heeft al 30 jaar ervaring in de fotografie en maakt reis-, lifestyle- en buitenreportages voor tijdschriften als: Arts & Auto, Buitenleven, Esta, Root,; Seasons, Fiets Actief en Plus Magazine. Daarnaast werkt hij in opdracht voor o.a. Natuurmonumenten en Provincie Gelderland. Zijn werk wordt ook veel gebruikt voor ansichtkaarten, kalenders en reisgidsen.